05-09-16

03.09.2016 Boskabouters Opglabbeek

Zoektocht naar boskaboutertjes

Zaterdag 3 september trekken we naar Opglabbeek. Ditmaal een verre bestemming maar zeker de moeite waard, uit ondervinding sprekende van de vroegere tochten aldaar! We ontmoeten meteen nog een gekende fotograaf Danny en vrouwtje Tinny op de ruime parkeerplaats en in de zaal Fien Poelmans met echtgenoot, meteen worden er volop fotokes genomen! De toon is gelegd, we hebben er allen zin in! We passeren een groot reclamebord :”Welkom in de Duinengordel”, wel dat zal inderdaad niet lang duren! We vertrekken door het bos voor de eerste lus van 8 km aldaar, aanschouwen een reuze aspergeveld en vervolgen onze weg door het bos maar niet voor lang, we aanschouwen de beruchte “Duinen” met de prachtige paarse Erica, subliem! We doorkruisen van dan af het natuurreservaat : De Oudsberg en dat ruimschoots gans de dag! We passeren een clublokaal van de Chiro denk ik waar er vandaag volop gefietst zal worden dunkt me, er staan teveel fietsen gestald! Volop natuurwegen worden ons deel! Kapelletjes kennen ze hier ook en vele paarden staan hier rustig te grazen onderweg! We naderen terug de startzaal waar het al wat drukker wordt! Enkele bekende gezichten gezien en terug op weg, maar niet alvorens een druk werkende parkeerwachter in volle actie op de gevoelige plaat gezet….

We duiken terug het bos in en met fiets of wandelpad (elk zijn gading) tot bij de Ophovenderheide, maar hier krijgen we meer bos en open grasweiden met een prachtige gele bloemenzee! De tweede rustpost is bij een manège waar we een grote lus zullen doen, ondertussen kunnen we genieten van een frisse pint en het zicht op plaatselijke training, de paarden springen lustig over de hindernissen, de ene al wat beter dan de andere, want de latten vallen ook geregeld op de grond of het paard komt bruusk tot stilstand voor de hindernis…. Even schrikken dan voor de begeleider! We vertrekken met een gerust hart na het bekijken van de 9 km-lus op kaart en trekken terug door het bos, ditmaal een prachtige vijver passerend en een stukje heide, maar overwegend bos, af en toe naast ons de prachtige gele bloemenweelde! Op en af, bereiken we terug diezelfde tweede post. Na een gezellige babbel met de clubmensen verlaten we de gezellig rustpost naar ons einddoel.

De Boskabouters doen hun naam alle eer aan we eindigen weliswaar met bos en veldweg maar zullen toch nog es volgend jaar terug moeten komen! We hebben immers geen boskabouters gevonden! Wet een hartelijk onthaal, met moeite konden we ons lostrekken van de oergezellige sfeer ginds, bedankt beste mensen!

Verslag: Anny Van Butsele

FOTOREEKS: https://get.google.com/albumarchive/109206872063874220159...

11:16 Gepost door heimisse in wandelen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boskabouters, opglabbeek, chris |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.