12-09-16

10.09.2016 VOS Schaffen te Meldert

Indian Summer in Meldert

Vandaag 10 september trekken we naar het voor ons verre Limburg, waar VOS Schaffen haar Kalendriestocht organiseert. Het is iets voor de middag voor we er aankwamen. Inschrijven, de omloopbeschrijving eens onder de loep nemen en we konden op stap onder zomerse temperaturen. Onze 20 km laat de plaatselijke lus links liggen en hier staat water centraal! Rond Meldert en Lummen wachten ons mooie landschappen! We passeren de Lange Beemden en het Schuffert, twee prachtige moerasgebieden! Na al dit moois gaan we stilaan op zoek naar controlepost in Schalbroek. Daar kunnen we onze dorst laven en genieten van het gezellig zaaltje. Onze afstand maakt een lus aldaar en telt 6 km, ze laat de omgeving geheel tot zijn recht komen!

Het pad volgt zoals een gehoorzame hond de beek, door het riet tot bij de watermolen van Schalbroek, die staat op de Mangelbeek en is een onderslagmolen. We stappen en passeren het kasteel Burg van Lummen. Enkel de weg tussen Lummen en Schullen onderbreekt dit eindeloze landschap. We worden nog eens uitgebreid getrakteerd op een rondleiding langsheen de prachtige vijvers, met de prachtige waterlelies. Een stukje gezamenlijk veldweg leidt ons terug naar diezelfde rustpost. Na een gezellige babbel met twee andere wandelaars verlaten we voorgoed deze post.

Het vervolg van de wandeling behoudt zijn schoonheid, vijversheide laat ons wandelen tussen 2 vijvers, we wandelen voornamelijk tussen bos en water, steken de autostrade over maar toch blijft de natuur hier mooi! Bos blijft hier afwisselen met bewaterde natuurgebieden en we bereiken stilaan het centrum, want we zagen reeds in de verte de kerk! Jawel de ruime parking ontwaard zich voor ons dus hier eindigt de mooie wandeling vandaag, bedankt aan de parcoursmeester en de club!

Verslag: Anny Van Butsele

FOTOREEKS: https://get.google.com/albumarchive/109206872063874220159...

12:11 Gepost door heimisse in wandelen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vos schaffen, meldert, chris |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.