26-09-16

24.09.2016 Land van Rhode te Melle

Deliriumen in Melle

Gezellige drukte in de startzaal te Melle voor hun alom bekende deliriumtocht! Geen 50 km vandaag, drukke week maar het wordt toch de 27 km samen, de bekendste gezichten zijn al lang op pad voor hun geliefde 50km, wij vertrekken met goede moed!

Eerst de straat dwarsen en een lang slingerend verharde baan volgend, duiken we even de natuur in tussen fruitbomen en maisvelden. We krijgen een eerste splitsing en we verlaten de 50 km wandelaars en vervolgen onze weg onder een resem bruggen en een visvijver, mensen rusten gezellig uit op een muurtje. We naderen een drukke spooroverweg en gaan terug mee met de 50 km eerste maal heenweg (later passeren we ginds voor de terugweg), een eindje rustige straten en we genieten weerom van de natuurwegen! Ook de alom kerkenwegels worden ons niet ontzegd! Bij het naderen van de eerste rustpost komen we heel wat bekende gezichten tegen, in de ruime loods ontmoeten we de prachtige versierde imitatiekoe, dankzij Kim Cattoir en haar ruime kleerkast van behaalde “50 km T-shirts, is dit een museumstuk dat niet zou misstaan tussen de wassenbeelden in het museum van Madame Tussauds! We nemen uitgebreid “rust” en maken een gezellige babbel met de vele wandelvrienden, er wordt héél wat afgelachen en met moeite onttrekken we ons van de gezellige bende!

Hierna krijgen we volop natuur voorgeschoteld en een lekker gezellig zonnetje marcheren we lustig verder! We naderen het Gondebeek reservaat, we doorkruisen het grote bos en passeren het station van Gontrode. Nu wordt het leuk! Alover plankjes, kleine kerke-boswegels, planken brugjes, even drukke weg maar nu volgen de droge, stofferige veld- of graswegen, prachtig! Ik passeer een bekend duo en vervolg mijn weg, niet zonder hen even gefotografeerd te hebben. Afwisselend een weinig verhard en natuur naderen we de volgende post! Ook een soort loods maar uitgebaat met alle biertjes en drank aanwezig! Daar zitten we midden in de super 50-km wandelaars, ze zijn enthousiast over het parcours!

Terug op stap langsheen de kerk en pastoriehuis in het bos met de prachtige oversteken, planken, brugjes en dwars over veld en beek, vervolgen we de natuur! Toch nog even verhard en we zien kerk Bottelare in de verte, nu non-stop veldwegen tot onze eerste post in de grote loods met de beroemde koe! We vinden dat zo leuk dat er uitgebreid wordt geposeerd door vriend en wijzelf, we maken ons uit de voeten anders geraken we niet thuis!

Nu ben ik kort : tot de volgende rustpost natuurwegen, bos en kerkwegels, krijgen we de spooroverweg in zicht en langsheen de aangelegde boompjes zoeken we de brouwerij op! Wat een drukte daar, de mensen genieten volop van de zon en gratis delirium! We verlaten de vele vrienden voor ons resterend 700-tal meter, we sluiten af met de vele helden van deze tocht, de prachtige medewerkers en de grote resem wandelvrienden.

Ik neem afscheid met de sympathieke parcoursmeester en dat wordt wel verzilverd op foto maar zoals telkens was het een gezellig en sympathiek onderonsje, zoals we dat kennen van het “Land van Rhode”. Een woordje van dank aan de organiserende club voor deze fijne dag, tot weerziens!

Verslag: Anny Van Butsele

REPORTAGE:  https://get.google.com/albumarchive/109206872063874220159...

20:27 Gepost door heimisse in wandelen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: land van rhode, chris, melle |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.