21-11-16

19.11.2016 De IJsbrekers te Heldergem

Natuur troef bij helder weer in Heldergem

Het weer zag er goed uit om te starten bij “De IJsbrekers” ondanks de voorspellingen en de jaren tevoren indachtig, waren we echt verheugd dat de club eens geluk had, geen overvloedige regen en perfect begaanbare wegen zonder slibberen.

Bij aankomst vele gekende wandelaars, ook van onze club, stampvolle zaal en gezellige drukte, tenslotte vertrekken we in volle zon voor de volle 20 km! Algauw kerkwegel en natuur in, wat me al niet verbaasde! Wij maken eerst een lus samen met de 6 km natuur en wat voor één! Mountainbikers passeren ons ongegeneerd en we verlaten, na ons kijkend de kerk van Heldergem, doorheen veldwegels bereiken we het geboortebos en keren terug naar de Fransman, maar niet zonder alle natuur voorgeschoteld te krijgen die er volop te vinden was, amaai! Er was nauwelijks een straatweg te vinden! We bereiken tenslotte terug de startzaal waar we nog eens gezellig keuvelen met zoveel bekende mensen, vele wekelijkse wandelaars wel bekend!

We laten de zaal achter ons om definitief naar Aaigem  via de Molenbeek en Landries te trekken! We laten even verder Haaltert achter ons en vinden even verder een wirwar van pijlen, onze pijl volgt richting Kerksken, jawel NATUUR! We komen terecht op het “Steenbeek-Pad” en ongeremd lopen we over en langs brede waterplassen, dat zeker niet verwonderlijk is door de 2-dagen aanhoudende regen, dag en nacht, maar de organisatie heeft de benen onder zijn lijf gelopen in de nacht ervoor, om ons ongehinderd en zonder enige moeilijkheid, ongehinderd onze weg te vervolgen. Onderweg krijgen we een waarschuwing in verband met vossenlintworm. Een laatste brugje en we verlaten Den Dotter. Een laatste mooie wegeltjes en passeren we tenslotte de gekende Hoeve Van Den Bossche, de ijskreem aldaar is niet te versmaden en vertoeft in een prachtige dorpskern met prachtig kruisbeeld. Even een perfect begaanbaar natte veldweg, vervolgens kerk- en boswegen doorheen rand Aaigem en weerom worden we verrast door ongekende natuurwegen, bos en weerom eindeloze veldwegen, fantastisch! Na een laatste knuffel met enkele paarden ontwaren we de kerk van Aaigem en een laatste geplaveide weg leidt ons samen met de 8 km naar de rustpost in Aaigem. Daar genieten we van onze eerste drank en verlaten daarna welgemutst de gezellige post.

Nu volgen we onze natuurwegen al over brugjes en een klimmetje richting Hoorn. Achter ons ontwaren we de kerk van Aaigem in het volle zonlicht, ditmaal worden we opgeschrikt van een motard à la Evens, elk zijn sport ik kan dat begrijpen, hij ging zeker voorzichtig om met de wandelaars! Hierna weer rustig vertoeven via de alom gekende geprefereerde natuur, die we zo goed kennen van de club! In de verte ontwaren een prachtige molen, al eens gepasseerd met onze dinsdagwandeling van onze eigen club Heidetochten Kester-Gooik. Nog een resem natuur-, veld en kerkwegels en we bereiken de startzaal!

Na een uitgebreide babbel met andere tevreden wandelvrienden en een laatste drankje verlaten we met blije gezichten deze fantastische club die ons weerom een uitstekende omloop voorschotelde. Parcoursbouwer Kevin, bij deze hartelijk dank voor het sublieme parcours! Aan de medewerkers bedankt voor de vriendelijke bediening. Tot weerziens wandelclub “De IJsbrekers!”

Tekst: Anny Van Butsele.

FOTOREEKS:  https://get.google.com/albumarchive/109206872063874220159...

19:35 Gepost door heimisse in wandelen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ijsbrekers, heldergem, chris |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.